Duurzaamheidsagenda

Op basis van de duurzaamheidsagenda stelt Orion de richtlijnen vast voor de ontwikkeling van haar duurzaamheidswerk op de korte en lange termijn. De duurzaamheidsagenda omvat vier thema's:

  • Patiëntveiligheid en het waarborgen van een betrouwbare levering van geneesmiddelen,
  • Vervaardiging van geneesmiddelen op een ecologisch duurzame wijze,
  • Verantwoordelijkheid voor Orionees,
  • Bedrijfsethiek en transparantie.

De missie, waarden en strategie van Orion leiden tot de voortdurende ontwikkeling van duurzaamheidswerk. Wij geloven dat het onze verantwoordelijkheid als bedrijf is om proactief te werken aan het maximaliseren van de voordelen van onze acties en het minimaliseren van de negatieve effecten daarvan. Wij geloven dat we onze prestaties op het gebied van duurzaamheid voortdurend kunnen verbeteren.

We hebben de duurzaamheidsagenda van Orion opgesteld in samenwerking met onze stakeholders. De duurzaamheidsagenda ondersteunt ons bij het behalen van onze ambitieuze duurzaamheidsdoelstellingen en bij het systematisch ontwikkelen van ons duurzaamheidswerk. De Duurzaamheidsagenda stuurt zowel onze dagelijkse keuzes als de ontwikkeling van ons bedrijf op lange termijn.

De Agenda omvat vier duurzaamheidsthema's die zeer relevant zijn binnen ons duurzaamheidswerk. Deze thema's zijn: Patiëntveiligheid en het waarborgen van een betrouwbare levering van geneesmiddelen, Vervaardiging van geneesmiddelen op een ecologisch duurzame wijze, Verantwoordelijkheid voor Orionees, en Bedrijfsethiek en transparantie.

De duurzaamheidsagenda bestaat uit het geheel van onze duurzaamheidsbeloften, doelstellingen, acties en KPI's met betrekking tot deze thema's. We volgen onze ontwikkeling regelmatig op.

Hieronder kunt u meer lezen over de thema's van de duurzaamheidsagenda.

 

 

Orionbvbaweb - version May 2021