Orion Pharma sponsort vzw Heart-Saver voor het plaatsen van AED-toestellen in Mechelen

Vanuit de actieve rol binnen critical care en onze missie "building well-being", steunt Orion Pharma met veel enthousiasme de vzw Heart-Saver. De non-profit organisatie streeft ernaar om het aantal beschikbare hartstarters (AED-toestellen) in het straatbeeld te verhogen. 

Elk jaar zijn er in België ongeveer 11.000 slachtoffers met een ”Plotse Hartstilstand buiten het Ziekenhuis”. Minder dan 10% overleeft dit. Spoedige Hartreanimatie (CPR) en Defibrillatie (AED) kunnen de overlevingskans verhogen tot ongeveer 60 à 70%.

Met één van de projecten zet vzw Heart-Saver zich in om zo veel mogelijk opportune scholen in Vlaanderen, die zelf geen of moeilijk hartstarters (AED’s) kunnen financieren, te voorzien van een hartstarter. Het is de bedoeling om zo veel mogelijk van deze hartstarters buiten te installeren aan de school – 24/7 toegankelijk – zodat niet alleen de school meer hartveilig wordt, maar ook de omliggende woonwijken. 

Orion Pharma BeNeLux sponsort reeds 3 AED-toestellen aan Mechelse scholen.

Recent mochten we de officiële inhuldiging van het gesponsord AED-toestel aan de middelbare school Ursulinen in Mechelen bijwonen. Aan de inhulding ging een Basisopleiding “Reanimatie en Defibrillatie” vooraf.

 

 

 

Orionbvbaweb - version October 2022